A biztonságos innovatív technológia

La Femme kozmetikai stúdiónk az egyik legkorszerűbb IPL FS50 technológiáját alkalmazza a stabil és végleges szőrtelenítés állapotának eléréséhez és a bőrfiatalításhoz egyaránt. Az IPL FS50 egy innovatív hatásosnak minősített villanófényes technológia teljesen új fejlesztése. Az IPL FS50 rendszer 50 J/cm2 energiasűrűségű vízhűtést alkalmazó villanófénnyel működő eszköz, a villanólámpa által előállított, megfelelő hullámhosszúságú fényt a cél struktúrába -ami például lehet szőrtüsző, pigmentsejt, hajszálér- juttatja el. A fény elnyelődik és a fényenergia hőenergiává alakul át, ami előidézi a kívánt terápiás hatást (pl: szőrnövekedés megszüntetését). A vízhűtésnek köszönhetően a kezelés során a bőrön semmilyen kellemetlen érzés sem tapasztalható!

A kép a bőr hőtérképét ábrázolja egy IPL rendszer 8j/cm2-el egy 20msec impulzusú alkalmazása után. A képen tisztán látható, hogy a kezelt területen a hő eloszlása egyenletes, valamint a szőrtüszők egyértelműen azonosíthatók a megemelkedett hőmérsékletük következtében.

Bőr hőtérképe kezelés után

Rövid kezelési idő

Az IPL technológia a nagy kezelési felületével, valamint az egyenletesen eloszló fényenergia intenzitásának alkalmazásával a kezelések időtartamát jelentősen lecsökkenti. Kiválóan alkalmazható az eljárás még a gyenge szőrszín-bőrszín kontrasztú pácienseknél is, mivel minden bőrtípusnál automatikusan hozza létre az optimális hőprofilt.

A képen látható mindkét terület, a kontroll és a kezelendő bőrfelület az IPL kezelés előtt le lettek borotválva. Az IPL beavatkozást (peri-follicular erythema 20 perc-ig) követő napokban kontroll területen normális ütemű szőrnövekedés figyelhető meg, míg a kezelt felületen jól látható a végeredmény.

Kontroll terület

Végleges szőrtelen állapot

 

A grafikon a kontroll és kezelt bőrfelületek szőr növekedési elemzését ábrázolja. A borotvált területen a szőr hosszúsága 40 nap elteltével eléri a normál szőrszál hosszúságának 75%-át, míg az IPL-el kezelt felületen - a hajváltási fázisok értelmében- 40 nap elteltével indulnak növekedésnek a még nem kezelt szőrszálak. Ekkor ismételt kezeléssel kell az anagén állapotú (a szőrszál még nem vált le a szőrtüszőről) szőrtüszőket kezelni. A kezeléseket -területtől és előkészítéstől függően- 4-6 hetenként 4-6 alkalommal kell elvégezni a tartósan szőrtelen állapot eléréséhez.

Grafikon: Növekedési elemzés

Tökéletesség a bőrfiatalításban

Az IPL rendszer biztonságosan és pontos úton képez hőhatást a bőrön, így lehetővé válik a bőr fiatalító kezelése is. Az összes általános bőrfiatalító kezelést, beleértve a tisztán kozmetikai bőrfiatalítást, az öregségi pigmentfoltok eltávolítását, egyenetlen pigmentváltozások eltávolítását és seprűvénák eltávolítását is, a kezelések kiemelkedő eredménnyel végezhetőek el.

A pigmentek kezelése után 3-4 nappal sötétednek, hámlanak, amely folyamat maximum 14 nap alatt befejeződik. Kép: Férfi hát kezelés után 21 nappal (impulzus 14 mp be-, 7 mp kikapcsolása 14J/cm2-el

Pigmentek eltávolítása

Összefoglalás

Az IPL FS50 technológia alkalmazásával:

  • Véglegesen szőrtelen állapot érhető 4-6 kezelés által 4-6 hetes periódusokban (előkészítéstől, testrésztől függően)
  • A beavatkozás fájdalommentes (enyhén kellemetlen érzést csak a megemelt hőmérséklet jelenthet)
  • Eltávolíthatóak a májfoltok, pigmentváltozások
  • Bőrfiatalító kezelésekre van lehetőség
  • A kezelés ára töredéke a lézeres beavatkozás költségeinek

Ellenjavallatok

Gyakori kérdések

La Femme Kozmetikai Stúdió, Budapest XIII. Radnóti u. 25. 1.em. 7.ajtó, Tel: +36 70 543 0888, e-mail: info@simabor.hu